Fakulteta za humanistične študije Koper

Obvestila - PODIPLOMSKI ŠTUDIJ

Zbrano dne 18.03.2019 ob 13:51


Število vseh obvestil: 18

1. obvestilo: 18.03.2019 - Odpoved predavanj dr. Zadela

2. obvestilo: 15.03.2019 - Študentski natečaj kreativnega komuniciranja - freeŠn

3. obvestilo: 13.03.2019 - Delavnica na temo stresa z dr. Aleksandrom Zadelom

4. obvestilo: 11.03.2019 - freeŠn - študentski natečaj kreativnega komuniciranja

5. obvestilo: 11.03.2019 - LEAP Summit call for the participation

6. obvestilo: 08.03.2019 - Anketa - raziskava o počutju študentov

7. obvestilo: 08.03.2019 - ŠOUPijada

8. obvestilo: 28.02.2019 - Medijska ekipa na Koper Cupu - iščemo prostovoljce

9. obvestilo: 25.02.2019 - Pridruži se naši družini prostovoljcev!

10. obvestilo: 25.02.2019 - Predavanje: Obvladovanje stresa, dr. Aleksander Zadel

11. obvestilo: 06.02.2019 - TEMELJI UČINKOVITE KOMUNIKACIJE in OBVLADOVANJE STRESA

12. obvestilo: 14.01.2019 - Nagrada za najboljši študentski IKT projekt

13. obvestilo: 04.01.2019 - ŠTUDENTSKE IZKAZNICE

14. obvestilo: 27.12.2018 - Erasmus 2019

15. obvestilo: 12.10.2018 - TEHNIČNI PREGLEDI ZAKLJUČNIH DEL (zaključne dela, magistrske naloge,doktorske disertacije)

16. obvestilo: 29.03.2018 - Seznam odprto dostopnih e-knjig pri JSTOR

17. obvestilo: 03.01.2014 - EDUROAM

18. obvestilo: 21.12.2012 - Oddaljen dostop za študente in dostop do ebraryOdpoved predavanj dr. Zadela
Datum: 18.03.2019


Zaradi nepredvidenih okoliščin odpade torkovo predavanje dr. Zadela na temo stresa.

 

Potrudili se bomo, da na dotično temo, ki je dosegla zelo veliko zanimanja, v prihodnosti organiziramo novo predavanje.

Na vrh


Študentski natečaj kreativnega komuniciranja - freeŠn
Datum: 15.03.2019


Pozdravljeni,

 

pišem vam v imenu Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS), ki združuje aktivne, kreativne in vedoželjne študente komunikologije ter sorodnih smeri.

Naše poslanstvo je omogočiti vsem kreativnim študentom pridobivanje praktičnih znanj in izkušenj med študijem, da bodo že pred prvo redno zaposlitvijo tvorili kvaliteten, izkušen in sposoben kader. Tako že šesto leto zapored organiziramo dogodek, imenovan freeŠn - študentski natečaj kreativnega komuniciranja, katerega namen je študentom skozi sodelovanje na delavnicah ter preko oddaje svojih del na natečaju omogočiti, da izrazijo svojo ustvarjalno žilico in se naučijo nekaj novega. Udeležba na delavnicah ter prijava na natečaj sta brezplačna.

Sodelujemo s ŠOU – Študentsko organizacijo in ljubljanskimi fakultetami, vendar bi želeli dogodek prikazati še večji množici študentom, ki se zanimajo za kreativno komuniciranje in ustvarjanje nasploh. 

 

 

Več informacij spodaj:

 

https://we.tl/t-lo2fgKY2VL

Na vrh


Delavnica na temo stresa z dr. Aleksandrom Zadelom
Datum: 13.03.2019


Spoštovani študenti UP, vabimo vas na delavnico: OBVLADOVANJE STRESA MED  ŠTUDIJSKIM PROCESOM z dr. Aleksandrom Zadelom

 

v četrtek, 4. 4.2019 od 10.00 do 13.30

 

Vsebina:

·        Stres: kaj in zakaj?

·        ključne zmote pri razumevanju stresa

·        stres kot sestavni del študija

·        Kako skrbim zase, ko se stresiram?

·        Stres in pomanjkanje časa

·        Kateri so moji viri osebne energije?

·        Kakovost osebne energije

                                                        

 

 

Predavanje bo potekalo v prostorih Kariernega centra na Čevljarski ulici 27 v Kopru (pritličje). Prijave zbiramo preko povezave: https://www.1ka.si/a/203873  do tri dni pred izvedbo dogodka, oz. zapolnitve prostih mest, saj je število le-teh omejeno.

Vljudno vabljeni!   

Ekipa KC UP

Na vrh


freeŠn - študentski natečaj kreativnega komuniciranja
Datum: 11.03.2019


 

Spoštovani,

 

študentom, ki jih zanima kreativno ustvarjanje, želimo nuditi obširen in kakovosten vpogled na raznolika področja dela, zato redno organiziramo razna predavanja in delavnice.

 

Tako že šesto leto organiziramo dogodek, imenovan freeŠn, katerega namen je študentom skozi sodelovanje v različnih delavnicah in tekmovanja v natečajih omogočiti, da izrazijo svojo ustvarjalno žilico in se naučijo nekaj novega.

 

 

 

freeŠn - študentski natečaj kreativnega komuniciranja

promocija in kreativa

Spletna stran | Facebook | Instagram

 

 

 

Na vrh


LEAP Summit call for the participation
Datum: 11.03.2019


Hello,

 

We would like to invite you and your students to participate in LEAP Summit Zagreb, 2019!

 

LEAP Summit brings people from all over the world at one place to learn and network together in order to solve most pressing challenges of our time. The focus of the conference is on multidisciplinary themes connected to entrepreneurship, innovation, digital technologies and inspiration. It consists of Pre – Summit (27 – 28 March) and Summit (29 – 30 March) and the summit gathers more than 3,000 participants from 40+ countries!

LEAP is free of charge for all participants and applications are open via https://leapsummit.com/apply-now/

 

We would be honoured if your students become a part of our LEAP story! 

 

Kind regards,

 

LEAP Summit team

Na vrh


Anketa - raziskava o počutju študentov
Datum: 08.03.2019


 

Na Univerzi v Ljubljani izvajamo vseslovensko raziskavo o počutju študentov. Ker je pomembno, da je v študijo vključen reprezentativni vzorec bi želeli doseči študente z vseh univerz v Sloveniji. Posledično se na vas obračamo po pomoč, da bi zajeli tudi študente iz Univerze na Primorskem.  

 

Podrobni opis namena raziskave za interne namene: Raziskava poteka v okviru mednarodnega projekta, v sodelovanju z raziskovalci iz Hrvaške in Srbije. Namen raziskave je preučiti dejavnike, ki prispevajo k izgorelosti in zavzetosti študentov ter povezanost s psihofizičnem zdravjem študentov. V prvem delu raziskave smo preučevali počutje študentov v izpitnem obdobju, medtem ko v drugem delu raziskave nas zanima počutje študentov v študijskem obdobju. Namen raziskave je tudi standardizacija prevednih inštrumentov, ki omogočajo preverjanje tovrstnih konstruktov. Podatki pridobljeni v okviru raziskave bodo uporabljeni le za raziskovalne namene. Podatki posameznih udeležencev bodo anonimizirani pri čemer iz podatkov ne bo razvidna posamezna indentiteta udeležencev oz. anketirancev. Pridobljeni podatki bodo namenjeni objavi strokovnih člankov in predstavljeni v okviru večje raziskave skupaj z raziskovalci iz Hrvaške in Srbije na konferenci v Novem Sadu. 

 

Zaradi samega namena raziskave in potrebe po reprezentativnem vzorcu študentov iz Slovenije, vas prosimo za pomoč pri posredovanju vprašalnika med študente Univerze na Primorskem.

 

Povezava do vprašalnika je:  https://www.1ka.si/a/200939

Na vrh


ŠOUPijada
Datum: 08.03.2019


v torek, 19. marca 2019, od 20. ure dalje mednarodni resor ŠOUP pripravlja ŠOUPijado, nov dogodek namenjen druženju domačih in tujih študentov.

 

Na prvem večeru ŠOUPijade se bo predstavilo Folklorno društvo Vuk Karadžić iz Radovljice in tuji študenti na izmenjavi ali rednem študiju na primorski univerzi. Tuji študentje so povabljeni, da se prijavijo na predstavitev svoje države. Prijave za predstavitev zbiramo na elektronski naslov mednarodno@soup.si.

 

novica splet: https://www.soup.si/sl/novice/soupijada

Facebook: https://www.facebook.com/events/790740757946895/

Na vrh


Medijska ekipa na Koper Cupu - iščemo prostovoljce
Datum: 28.02.2019


Dragi študenti/študentke,

v velikonočnem času (19. – 21. april) bo Koper preplavilo več kot 1500 mladih rokometašev in rokometašic ter njihovih spremljevalcev, ki se bodo udeležili letos že 6. KOPER CUPA – Mednarodnega velikonočnega rokometnega turnirja.

Prijavljenih je že približno 80 ekip. Trenutno prijavljene ekipe prihajajo iz Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije, Slovenije, Srbije, Slovaške.

KOPER CUP je zahteven  in organizacijsko obsežen projekt, ki zahteva preko 50 oseb različnih profilov, ki skrbijo za nemoten potek tekmovanja, informiranje udeleženih, izpeljavo celotnega sklopa večernih prireditev... Tovrstnih projektov ni mogoče  izvesti brez pomoči prostovoljcev in prostovoljk, zato organizator k sodelovanju vabi vse zainteresirane, ki bi radi svojo dobro voljo, znanjem in pripravljenostjo pripomogli k uspešni izvedbi rokometnega turnirja! Potrebni so zapisnikarji, časomerilci, računalničarji za obdelavo podatkov, delo v sprejemni pisarni …

Želimo si ojačiti tudi našo medijsko ekipo, zato k sodelovanju vabimo vse , ki vas zanima fotografiranje in snemanje. Poskrbeti moramo za stalno ažuriranost naše facebook in spletne strani ter instagrama. Kdor bo sprejet v našo medijsko ekipo bo bil nagrajen ob koncu turnirja s honorarjem.

Vabljeni torej vsi, ki si želite pridobiti dragocene izkušnje in nova poznanstva ter prijateljstva.

Vsi zainteresirani pišite na: info@eurofest.si. Vabljeni pa tudi k ogledu spletne strani (www.eurofest.si) ter sledenju na Facebooku!

Na vrh


Pridruži se naši družini prostovoljcev!
Datum: 25.02.2019


Univerzitetna športna zveza Primorske vas vabi, da nam poleti pridružite pri izpeljavi Evropskih univerzitetnih prvenstev (EUC) v vaterpolu ter v odbojki na mivki. V Kopru med 20. in 28. julijem pričakujemo naval 300 študentk in študentov, športnikov z vseh koncev Evrope, zato bomo potrebovali pomoč pri izpeljavi obeh prireditev. Sicer smo prostovoljce začeli zbirati že decembra in veseli nas, da je prijav vedno več.

Kaj nudimo prostovoljcem za EUC? Brezplačno hrano, pijačo, majice, kapice, nabiranje delovnih izkušenj, možnost opravljanja študijske prakse, poletne užitke ob morju, spoznavanje študentov z vseh koncev Evrope in veliko večerne zabave. Žal zaradi zasedenosti vseh kapacitet in viška turistične sezone ne moremo nuditi namestitve, sicer pa prijave zbiramo na spletnem naslovu: https://goo.gl/HNQ63B

Letošnji EUC bosta le prvi v nizu mednarodnih športnih prireditev, pri katerih bo UŠZP sodelovala v bližnji prihodnosti. Že prihodnje leto bomo gostili Svetovno univerzitetno prvenstvo v floorballu, aktivno pomagamo pri prestižnemu triatlonu Ironman 70.3 Slovenian Istria in smo resen kandidat za Evropsko univerzitetno prvenstvo v dvoranski odbojki leta 2021, medtem ko mesto Koper kandidira tudi za Olimpijski festival evropske mladine leta 2023.

Na vrh


Predavanje: Obvladovanje stresa, dr. Aleksander Zadel
Datum: 25.02.2019


19.3.2019 od 13.00 do 14.30

Teme:

·        iz žrtve v lovca

·        ključne zmote pri razumevanju stresa

·        stres kot sestavni del običajnega življenja

·        stres in učinkovito zadovoljevanje potreb

·        viri in kakovost osebne energije

·        uravnoteženost: družina, delo, osebno področje

                                                       

 

 

Predavanje bo potekalo na UP Fakulteti za humanistične študije v predavalnici Tramontana (pritličje). Prijave zbiramo preko povezave: https://www.1ka.si/a/203862 do tri dni pred izvedbo dogodka.

Za študente organiziramo tudi nadgradnjo dogodka in sicer delavnico Obvladovanje stresa med študijskim procesom, ki bo potekala 4.4.2019 ob 10. uri na Kariernem centru UP. Zaradi omejenega števila udeležencev je obvezna prijava: https://www.1ka.si/a/203873 

 

Vljudno vabljeni!   

Na vrh


TEMELJI UČINKOVITE KOMUNIKACIJE in OBVLADOVANJE STRESA
Datum: 06.02.2019


Vabimo vas na predavanji:

TEMELJI UČINKOVITE KOMUNIKACIJE in

OBVLADOVANJE STRESA

z dr. Aleksandrom Zadelom

 

 

TEMELJI UČINKOVITE KOMUNIKACIJE

21.2.2019 od 13.00 do 14.30

Ozavestili bomo:

·        pomen medsebojnega spoštovanja in kakovostnih odnosov

·        spretnost sporazumevanja – komunikacijski proces

·        zakaj pogosto prihaja do nesporazumov in konfliktov

·        preseganje razlik med sogovornikoma

·        učinkovito komunikacija v zahtevnih in konfliktnih situacijah

 

OBVLADOVANJE STRESA

19.3.2019 od 13.00 do 14.30

Teme:

·        iz žrtve v lovca

·        ključne zmote pri razumevanju stresa

·        stres kot sestavni del običajnega življenja

·        stres in učinkovito zadovoljevanje potreb

·        viri in kakovost osebne energije

·        uravnoteženost: družina, delo, osebno področje

 

Predavanji bosta potekali na UP Fakulteti za humanistične študije v predavalnici Tramontana (pritličje). Prijave zbiramo preko povezave: https://www.1ka.si/a/201047 do treh dni pred izvedbo dogodka.

Vljudno vabljeni!   

Na vrh


Nagrada za najboljši študentski IKT projekt
Datum: 14.01.2019Ali poleg študija ustvarjate kaj zanimivega? Razmišljate o testiranju svoje ideje? Ustvarjate še sami ali ste si že našli ekipo? V vsakem primeru je pomembno, da svojo idejo predstavite čimvečji publiki ali celo morebitnim bodočim partnerjem!

Vabimo vas, da se kot študenti brezplačno udeležite konference Dnevi slovenske informatike 2019 (http://dsi2019.dsi-konferenca.si - registracija bo na voljo kmalu) ali prijavite svojo idejo/projekt ter se potegujete za glavno nagrado v vrednosti vsaj 500 EUR. Projekt mora biti povezan z uporabo IKT tehnologije in mora odsevati vašo inovativnost.

Svoj projekt čimprej prijavite na http://data-lab.si/prijava!

Konferenca DSI je letni in osrednji dogodek za slovensko informatiko z dolgo zgodovino. Vsako leto se ga udeleži več sto predstavnikov iz oddelkov informatike in razvoja slovenskih podjetij. Letos bo konferenca organizirana že 26. leto zapored. Za lažjo predstavo lahko preverite prijavljene študentske projekte iz lanskega leta: https://dsi2018.dsi-konferenca.si/about.   

Se vidimo kmalu v Portorožu!
Ekipa DSI 2019

Na vrh


ŠTUDENTSKE IZKAZNICE
Datum: 04.01.2019


Študente obveščamo, da je prišel drugi sklop študentskih izkaznic.

Prevzamete jih lahko v referatu v času uradnih ur.

 

Na vrh


Erasmus 2019
Datum: 27.12.2018


SLO:

https://www.upr.si/sl/mednarodno/mednarodna-mobilnost/erasmus/novorazpis-erasmus-ka103-studenti-201920

 

ANG:

https://www.upr.si/en/international/international-mobility/erasmus-student-exchange-201920

Na vrh


TEHNIČNI PREGLEDI ZAKLJUČNIH DEL (zaključne dela, magistrske naloge,doktorske disertacije)
Datum: 12.10.2018


  

Študente obveščamo, da pred končno vezavo zaključnega dela (magistrskega dela ter doktorske disertacije) pošljejo besedilo po e-pošti (tehnicni.pregled@fhs.upr.si) v tehnični pregled , s čimer se izognejo morebitnim zapletom v primeru popravkov dela in stroškom s ponovno vezavo.Na vrh


Seznam odprto dostopnih e-knjig pri JSTOR
Datum: 29.03.2018


Spoštovani,

pošiljamo informacijo o odprto dostopnih e-knjigah JSTOR.

https://about.jstor.org/whats-in-jstor/books/open-access-books-jstor

Na vrh


EDUROAM
Datum: 03.01.2014


  

Obveščamo vas, da so na Univerzi uredili dostop do brezžičnega omrežja EDUROAM.

Študentje, ki imate dostop že od prejšnjih let, se v sistem prijavlite kakor do sedaj z ime.priimek@student.upr.si in geslom iz VIS-a študentje, ki ste dostop prejeli letos pa  z vpisnaštevila@student.upr.si in geslom iz VIS-a.

Dodatna pojasnila so objavljana na spletni strani fakultete, za vsa tehnična vprašanja pa se obrnite na podporo Eduroam.

 

http://www.fhs.upr.si/sl/studenti/faq/informacijska-podpora/Eduroam

 

http://www.fhs.upr.si/sl/studenti/faq/informacijska-podpora

Na vrh


Oddaljen dostop za študente in dostop do ebrary
Datum: 21.12.2012


Zdaj je urejen tudi oddaljen dostop za študente in dostop do ebrary - tako za zaposlene, kot za študente.

O ebrary:

Elektronske knjige tudi v visokošolskem okolju postajajo vedno bolj pomemben informacijski vir in uporaba le-teh narašča iz leta v leto. V času 20. 11. – 20. 12. 2012 je bil na UP urejen testni dostop do zbirke e-knjig ebrary, ki obsega približno 80.000 naslovov knjig.

Zato je vključitev UP v ebrary enkratna priložnost, ker smo za ugodno ceno pridobili številne aktualne knjige tako za študente, raziskovalce kot pedagoške sodelavce.

Z ebrary sodeluje že več kot 500 založnikov s celega sveta, od tega več kot 120 univerzitetnih založb. Med drugimi so v ebrary tudi založbe kot so Elsevier Science, Harvard University Press, Karger Publishers, MIT Press, Wiley, Taylor & Frances, Oxford University Press, Cambridge University Press in druge.

Do e-knjig ebrary je možen tudi oddaljen dostop, dostop od doma. Uporabljamo jih lahko na osebnih računalnikih, prenosnikih kot tudi na e-bralnikih, tablicah in pametnih telefonih (npr. iPad, iPhone idr.). Uporabniki lahko e-knjige pregledujemo v spletnem okolju v uporabniškem vmesniku ebrary, lahko pa jih tudi prenesemo na svojo napravo. Brez časovne omejitve lahko uporabnik na svoje naprave prenese posamezna poglavja, celotne knjige pa si lahko izposodi, to je prenese za omejen čas (do 10 e-knjig za obdobje 14 dni). Na tak način lahko e-knjige uporablja brez dostopa do omrežja internet.  

 

Univerza na Primorskem je ena od štirih univerz v Sloveniji, ki sodeluje v konzorciju CTK in konzorciju NUK. Tako imamo znotraj obeh konzorcijev dostop do številnih revij oz. do polnih besedil člankov.

Znotraj konzorcija CTK dostopamo do podatkovni baz (polnih besedil člankov):
- JSTOR (1678 naslovov revij),
- SpringerLink (1924 naslovov revij),
- ScienceDirect (422 naslovov revij),
- Willey Online (1340 naslovov revij).

Znotraj konzorcija NUK dostopamo do podatkovni baz (polnih besedil člankov):
- EBSCOHost (17597 naslovov revij),
- Emerald (157 naslovov revij),
- SAGE (502 naslova revij).

Do zdaj je bil dostop do navedenih podatkovnih baz oz. polnih besedil člankov možen le iz prostorov Univerze na Primorskem, zdaj je možen tudi oddaljen dostop .


Elektronske knjige tudi v visokošolskem okolju postajajo vedno bolj pomemben informacijski vir in uporaba le-teh narašča iz leta v leto. Zato je poleg dostopa do številnih revij in člankov urejen tudi dostop do elektronskih knjig iz zbirke ebrary (http://site.ebrary.com/lib/uprsi).

Do e-knjig ebrary je možen tudi oddaljen dostop, dostop od doma. Uporabljamo jih lahko na osebnih računalnikih, prenosnikih kot tudi na e-bralnikih, tablicah in pametnih telefonih (npr. iPad, iPhone idr.). Uporabniki lahko e-knjige pregledujemo v spletnem okolju v uporabniškem vmesniku ebrary, lahko pa jih tudi prenesemo na svojo napravo. Brez časovne omejitve lahko uporabnik na svoje naprave prenese posamezna poglavja, celotne knjige pa si lahko izposodi, to je prenese za omejen čas (do 10 e-knjig za obdobje 14 dni). Na tak način lahko e-knjige uporablja brez dostopa do omrežja internet.  


Prosimo, da pri uporabi polnih besedil člankov in knjig preko oddaljenega dostopa upoštevate pogoje uporabe, ki so enaki pogojem dostopa znotraj prostorov Univerze na Primorskem.

Za ureditev dostopa in tehnična navodila obiščite stran:
https://remote.upr.si.

Uporabniško ime in geslo, ki ga uporabite za oddaljeni dostop sta enaka, kot ga že imate za eduroam na Univerzi na Primorskem, le brez domene (brez 
@student.upr.si  ).
Več o uporabiških imenih za Eduroam http://www.fhs.upr.si/sl/studenti/faq/informacijska-podpora/Eduroam
Če imate težave s prijavo ali povezovanjem pišite na:
podpora@famnit.upr.si.

 

 

Na vrh


Generiral programski paket VIS