Fakulteta za humanistične študije Koper

Obvestila - Knjižnica

Zbrano dne 22.04.2021 ob 10:34


Število vseh obvestil: 7

1. obvestilo: 22.04.2021 - Urnik knjižnice in osnovne informacije

2. obvestilo: 09.04.2021 - Testni dostop do zbirke Statista

3. obvestilo: 11.02.2021 - Izobraževanje uporabnikov in virtualna INFO točka knjižnice.

4. obvestilo: 28.04.2020 - Oddaljen dostop do e-virov preko Arnes AAI/Shibboleth avtentikacije

5. obvestilo: 12.10.2018 - TEHNIČNI PREGLEDI ZAKLJUČNIH DEL (zaključne dela, magistrske naloge,doktorske disertacije)

6. obvestilo: 29.03.2018 - Seznam odprto dostopnih e-knjig pri JSTOR

7. obvestilo: 21.12.2012 - Oddaljen dostop za študente in dostop do ebraryUrnik knjižnice in osnovne informacije
Datum: 22.04.2021


Urnik knjižnice UP FHŠ 

Ponedeljek - četrtek: 10.00 – 12.00 ter 12.30 do 15.00

petek: 8.00 - 13.00

 


Knjižnica FHŠ je trenutno odprta le za namen izposoje in vračila.

Samostojno fizično iskanje knjig po policah do preklica ni mogoče. Čitalnica je zaprta, uporaba računalnikov ni možna.

 

Prosimo vas, da pred obiskom knjižnice gradivo predhodno naročite po e-pošti (knjiznica@fhs.upr.si).

V sporočilu navedite: ime in priimek ter vašo vpisno številko, pri želenem gradivu pa avtorja, naslov, signaturo ter COBISS ID, Predhodno tudi preverite, če je gradivo prosto za izposojo.

 

Ko bomo naročene knjige pripravili za vas, vas bomo obvestili po e-pošti. Prevzem bo možen v sredo, 28. 4. 2021, pred fakulteto.

Ta dan bo možno tudi vračilo gradiva po predhodnem dogovoru.    

       

V nujnih primerih je možen prevzem naročenega gradiva tudi izven uradnih ur, vendar po predhodnem dogovoru.

Kontakt s strokovnimi službami poteka primarno preko e-pošte in telefona. V kolikor je potreben fizični stik s službami, je možen po predhodnem dogovoru.

Za informacije smo dosegljivi na tel. št. 05/ 663 77 55 in e-naslovu knjiznica@fhs.upr.si.

 

Študentska izkaznica velja tudi kot članska izkaznica za knjižnico. V primeru, da študentske izkaznice še nimate (velja za študente prvih letnikov), si lahko izposodite gradivo ob predložitvi osebnega dokumenta s sliko.

Študenti si lahko izposojajo gradivo v vseh oddelkih Univerzitetne knjižnice (UP UK): Knjižnica FHŠ, Knjižnica FM in PEF, Knjižnica TeMeNa (FAMNIT), Knjižnica FVZ, Knjižnica FTŠ.

Na vrh


Testni dostop do zbirke Statista
Datum: 09.04.2021


 Spoštovani,
obveščamo vas, da ima UP do 1. 6. 2021 testni dostop do zbirke Statista.
Več informacij za uporabnike in vstopno točko najdete tukaj: https://www.upr.si/si/univerza/univerzitetna-knjiznica/novosti/2434-statista-testni-dostop Na vrh


Izobraževanje uporabnikov in virtualna INFO točka knjižnice.
Datum: 11.02.2021


Spoštovani,

od januarja 2021 na UP UK deluje skupna informacijska služba. Njene glavne naloge so posredovanje informacij uporabnikom vseh knjižnic na UP, izobraževanje in spodbujanje informacijske pismenosti uporabnikov. Dejavnosti informacijske službe se bodo začele izvajati v februarju 2021 in se bodo zaradi trenutnih razmer v državi osredotočile na posredovanje informacij ter izvedbo izobraževanj v spletnem okolju. Dejavnosti informacijske službe UP UK bo izvajala in koordinirala Tina Lekan Kraševec iz Skupne knjižnice UP FM in UP PEF, s pomočjo vodstva UP UK in zaposlenih v posameznih knjižnicah.

 

Osnovne dejavnosti informacijske službe UP UK bodo redno izobraževanje in virtualna INFO točka knjižnice za uporabnike vseh knjižnic na UP. 

 

Na spletni strani UP UK je že oblikovan zavihek z informacijami za uporabnike: https://www.upr.si/si/univerza/univerzitetna-knjiznica/izobrazevanje-uporabnikov/

Na njem bodo sproti objavljene sveže informacije. Za vprašanja uporabnikov je odprt naslednji e-naslov: izobrazevanje_uk@upr.si.

Na vrh


Oddaljen dostop do e-virov preko Arnes AAI/Shibboleth avtentikacije
Datum: 28.04.2020


 Oddaljen dostop do e-virov preko Arnes AAI/Shibboleth avtentikacije* je za študente in zaposlene na UP na voljo za zbirke:

EBSCOhost, Emerald, JSTOR, Nature, ProQuest Academic Complete, ProQuest Dissertations & Theses Global‎, PsycArticles (APA), SAGE Journals Online, Science Direct (Search for your institution and click the name to login -> vpišemo University of Primorska), SpringerLink, Taylor & Francis SSH Library, Web of Science (Institutional Sign In –> v spustnem seznamu izberemo Arnes AAI Federation in potem University of Primorska), Wiley Online Library (v spustnem seznamu pod »Federation« izberemo Slovenia - ArnesAAI in potem University of Primorska).

*Oddaljen dostop preko Arnes AAI/Shibboleth avtentikacije je na podlagi enotne digitalne identitete omogočen za študente in zaposlene na UP. Po kliku na posamezno zbirko vpišemo uporabniško ime in geslo. Študenti se prijavijo s študentsko identiteto (na isti način kot v ŠIS, e-učilnico). Zaposleni na univerzi za dostop uporabijo up. ime in geslo v obliki, kot ga uporabljajo na primer za UNIS.


Informacije o dostopu so na voljo tudi na podstrani Elektronski viri na spletni strani Univerzitetne knjižnice >>

Na vrh


TEHNIČNI PREGLEDI ZAKLJUČNIH DEL (zaključne dela, magistrske naloge,doktorske disertacije)
Datum: 12.10.2018


  

Študente obveščamo, da pred končno vezavo zaključnega dela (magistrskega dela ter doktorske disertacije) pošljejo besedilo po e-pošti (tehnicni.pregled@fhs.upr.si) v tehnični pregled , s čimer se izognejo morebitnim zapletom v primeru popravkov dela in stroškom s ponovno vezavo.Na vrh


Seznam odprto dostopnih e-knjig pri JSTOR
Datum: 29.03.2018


Spoštovani,

pošiljamo informacijo o odprto dostopnih e-knjigah JSTOR.

https://about.jstor.org/whats-in-jstor/books/open-access-books-jstor

Na vrh


Oddaljen dostop za študente in dostop do ebrary
Datum: 21.12.2012


Zdaj je urejen tudi oddaljen dostop za študente in dostop do ebrary - tako za zaposlene, kot za študente.

O ebrary:

Elektronske knjige tudi v visokošolskem okolju postajajo vedno bolj pomemben informacijski vir in uporaba le-teh narašča iz leta v leto. V času 20. 11. – 20. 12. 2012 je bil na UP urejen testni dostop do zbirke e-knjig ebrary, ki obsega približno 80.000 naslovov knjig.

Zato je vključitev UP v ebrary enkratna priložnost, ker smo za ugodno ceno pridobili številne aktualne knjige tako za študente, raziskovalce kot pedagoške sodelavce.

Z ebrary sodeluje že več kot 500 založnikov s celega sveta, od tega več kot 120 univerzitetnih založb. Med drugimi so v ebrary tudi založbe kot so Elsevier Science, Harvard University Press, Karger Publishers, MIT Press, Wiley, Taylor & Frances, Oxford University Press, Cambridge University Press in druge.

Do e-knjig ebrary je možen tudi oddaljen dostop, dostop od doma. Uporabljamo jih lahko na osebnih računalnikih, prenosnikih kot tudi na e-bralnikih, tablicah in pametnih telefonih (npr. iPad, iPhone idr.). Uporabniki lahko e-knjige pregledujemo v spletnem okolju v uporabniškem vmesniku ebrary, lahko pa jih tudi prenesemo na svojo napravo. Brez časovne omejitve lahko uporabnik na svoje naprave prenese posamezna poglavja, celotne knjige pa si lahko izposodi, to je prenese za omejen čas (do 10 e-knjig za obdobje 14 dni). Na tak način lahko e-knjige uporablja brez dostopa do omrežja internet.  

 

Univerza na Primorskem je ena od štirih univerz v Sloveniji, ki sodeluje v konzorciju CTK in konzorciju NUK. Tako imamo znotraj obeh konzorcijev dostop do številnih revij oz. do polnih besedil člankov.

Znotraj konzorcija CTK dostopamo do podatkovni baz (polnih besedil člankov):
- JSTOR (1678 naslovov revij),
- SpringerLink (1924 naslovov revij),
- ScienceDirect (422 naslovov revij),
- Willey Online (1340 naslovov revij).

Znotraj konzorcija NUK dostopamo do podatkovni baz (polnih besedil člankov):
- EBSCOHost (17597 naslovov revij),
- Emerald (157 naslovov revij),
- SAGE (502 naslova revij).

Do zdaj je bil dostop do navedenih podatkovnih baz oz. polnih besedil člankov možen le iz prostorov Univerze na Primorskem, zdaj je možen tudi oddaljen dostop .


Elektronske knjige tudi v visokošolskem okolju postajajo vedno bolj pomemben informacijski vir in uporaba le-teh narašča iz leta v leto. Zato je poleg dostopa do številnih revij in člankov urejen tudi dostop do elektronskih knjig iz zbirke ebrary (http://site.ebrary.com/lib/uprsi).

Do e-knjig ebrary je možen tudi oddaljen dostop, dostop od doma. Uporabljamo jih lahko na osebnih računalnikih, prenosnikih kot tudi na e-bralnikih, tablicah in pametnih telefonih (npr. iPad, iPhone idr.). Uporabniki lahko e-knjige pregledujemo v spletnem okolju v uporabniškem vmesniku ebrary, lahko pa jih tudi prenesemo na svojo napravo. Brez časovne omejitve lahko uporabnik na svoje naprave prenese posamezna poglavja, celotne knjige pa si lahko izposodi, to je prenese za omejen čas (do 10 e-knjig za obdobje 14 dni). Na tak način lahko e-knjige uporablja brez dostopa do omrežja internet.  


Prosimo, da pri uporabi polnih besedil člankov in knjig preko oddaljenega dostopa upoštevate pogoje uporabe, ki so enaki pogojem dostopa znotraj prostorov Univerze na Primorskem.

Za ureditev dostopa in tehnična navodila obiščite stran:
https://remote.upr.si.

Uporabniško ime in geslo, ki ga uporabite za oddaljeni dostop sta enaka, kot ga že imate za eduroam na Univerzi na Primorskem, le brez domene (brez 
@student.upr.si  ).
Več o uporabiških imenih za Eduroam http://www.fhs.upr.si/sl/studenti/faq/informacijska-podpora/Eduroam
Če imate težave s prijavo ali povezovanjem pišite na:
podpora@famnit.upr.si.

 

 

Na vrh


Generiral programski paket VIS