Fakulteta za humanistične študije Koper

Obvestila - Knjižnica

Zbrano dne 03.01.2018 ob 11:29


Število vseh obvestil: 4

1. obvestilo: 19.01.2015 - Nov informacijski vir CREDO online

2. obvestilo: 11.09.2014 - Tehnični pregled zaključnih in drugih del

3. obvestilo: 28.01.2014 - DOSTOP DO INFORMACIJSKIH VIROV

4. obvestilo: 21.12.2012 - Oddaljen dostop za študente in dostop do ebraryNov informacijski vir CREDO online
Datum: 19.01.2015


Študente obveščamo, da se je dostopnim informacijskim virom pridružil še CREDO Online Reference Service, Academic Core Collection. 
Referenčna zbirka vsebuje približno 600 referenčnih del uglednih založb (enciklopedij, atlasov, slovarjev, priročnikov, biografskih leksikonov ipd.), med njimi so Cambridge University Press, Elsevier, Routledge, SAGE, Wiley-Blackwell. Zbirka je dostopna na: http://search.credoreference.com/.
Povezavo najdete tudi na spletni strani knjižnice med informacijskimi viri.
Na vrh


Tehnični pregled zaključnih in drugih del
Datum: 11.09.2014


Tehnični pregled zaključnih in drugih del

Študente, ki nameravajo pred oddajo zaključnih in diplomskih ter magistrskih del in doktorskih disertacij besedila odnesti v tehnični pregled v knjižnico, obveščamo, da jim ni treba fizično priti v knjižnico z natisnjenim besedilom ali elektronsko verzijo besedila na USB-ključku, temveč lahko besedilo pošljejo tudi v wordovi priponki na e-naslov: knjiznica@fhs.upr.si, pa jim bo sodelavka vrnila pregledano besedilo z vstavljenimi komentarji.

Še zlasti se to priporoča med odsotnostjo sodelavke v knjižnici, in sicer 16. in 17. ter med 22. in 26. septembrom 2014.

Priporočamo tudi, da se, preden pošljete besedilo, po mailu, telefonu (05 6637 755/749) ali osebno pozanimate, kdaj in v kolikšnem času bo sodelavka glede na svoje siceršnje delovne obveznosti besedilo lahko pregledala.  

Na vrh


DOSTOP DO INFORMACIJSKIH VIROV
Datum: 28.01.2014


Do e-baz, e-knjig in e-revij, ki so vedno bolj nepogrešljiv študijski vir, je mogoče dostopati:

·        z vseh računalnikov v omrežju UP, torej tudi računalnikov v knjižnici UP FHŠ,

·        in prek oddaljenega dostopa (na domačih računalnikih oz. prenosnikih, tablicah, pametnih telefonih ipd. s pomočjo eduroama kjerkoli, kjer je spletna povezava).

Povezave najdete na spletni strani UP FHŠ v zavihku Knjižnica:

E-revije in e-baze:

E-knjige:

ebrary:  http://site.ebrary.com/lib/uprsi

Uporabniki lahko e-knjige pregledujete v spletnem okolju v uporabniškem vmesniku ebrary, lahko pa jih tudi prenesete na svojo napravo. Brez časovne omejitve lahko na svoje naprave prenesete posamezna poglavja, celotne knjige pa si lahko izposodite, to je prenesete za omejen čas (do 10 e-knjig za obdobje 14 dni). Na tak način lahko e-knjige uporabljate brez dostopa do spleta.  

Za pregledovanje na računalnikih v omrežju UP ne potrebujete posebnega gesla, za ureditev oddaljenega dostopa in tehnična navodila pa obiščite stran: https://remote.upr.si. Uporabniško ime in geslo, ki ga uporabite za oddaljeni dostop, sta enaka, kot ga že imate za brezžično omrežje Eduroam na Univerzi na Primorskem, le brez domene. Namesto vpisna številka@student.upr.si kot uporabniško ime uporabite le vpisno številko. Geslo je enako geslu za vstop v VIS.

Če imate težave s prijavo ali povezovanjem, pišite na: podpora@famnit.upr.si.

 

Te in vse ostale informacije v zvezi z naštetimi informacijskimi viri, načinom uporabe gradiva in oddaljenim dostopom najdete na ŠIS-u v rubriki Obvestila – Knjižnica (Oddaljen dostop za študente in ebrary).

 

 

 

Na vrh


Oddaljen dostop za študente in dostop do ebrary
Datum: 21.12.2012


Zdaj je urejen tudi oddaljen dostop za študente in dostop do ebrary - tako za zaposlene, kot za študente.

O ebrary:

Elektronske knjige tudi v visokošolskem okolju postajajo vedno bolj pomemben informacijski vir in uporaba le-teh narašča iz leta v leto. V času 20. 11. – 20. 12. 2012 je bil na UP urejen testni dostop do zbirke e-knjig ebrary, ki obsega približno 80.000 naslovov knjig.

Zato je vključitev UP v ebrary enkratna priložnost, ker smo za ugodno ceno pridobili številne aktualne knjige tako za študente, raziskovalce kot pedagoške sodelavce.

Z ebrary sodeluje že več kot 500 založnikov s celega sveta, od tega več kot 120 univerzitetnih založb. Med drugimi so v ebrary tudi založbe kot so Elsevier Science, Harvard University Press, Karger Publishers, MIT Press, Wiley, Taylor & Frances, Oxford University Press, Cambridge University Press in druge.

Do e-knjig ebrary je možen tudi oddaljen dostop, dostop od doma. Uporabljamo jih lahko na osebnih računalnikih, prenosnikih kot tudi na e-bralnikih, tablicah in pametnih telefonih (npr. iPad, iPhone idr.). Uporabniki lahko e-knjige pregledujemo v spletnem okolju v uporabniškem vmesniku ebrary, lahko pa jih tudi prenesemo na svojo napravo. Brez časovne omejitve lahko uporabnik na svoje naprave prenese posamezna poglavja, celotne knjige pa si lahko izposodi, to je prenese za omejen čas (do 10 e-knjig za obdobje 14 dni). Na tak način lahko e-knjige uporablja brez dostopa do omrežja internet.  

 

Univerza na Primorskem je ena od štirih univerz v Sloveniji, ki sodeluje v konzorciju CTK in konzorciju NUK. Tako imamo znotraj obeh konzorcijev dostop do številnih revij oz. do polnih besedil člankov.

Znotraj konzorcija CTK dostopamo do podatkovni baz (polnih besedil člankov):
- JSTOR (1678 naslovov revij),
- SpringerLink (1924 naslovov revij),
- ScienceDirect (422 naslovov revij),
- Willey Online (1340 naslovov revij).

Znotraj konzorcija NUK dostopamo do podatkovni baz (polnih besedil člankov):
- EBSCOHost (17597 naslovov revij),
- Emerald (157 naslovov revij),
- SAGE (502 naslova revij).

Do zdaj je bil dostop do navedenih podatkovnih baz oz. polnih besedil člankov možen le iz prostorov Univerze na Primorskem, zdaj je možen tudi oddaljen dostop .


Elektronske knjige tudi v visokošolskem okolju postajajo vedno bolj pomemben informacijski vir in uporaba le-teh narašča iz leta v leto. Zato je poleg dostopa do številnih revij in člankov urejen tudi dostop do elektronskih knjig iz zbirke ebrary (http://site.ebrary.com/lib/uprsi).

Do e-knjig ebrary je možen tudi oddaljen dostop, dostop od doma. Uporabljamo jih lahko na osebnih računalnikih, prenosnikih kot tudi na e-bralnikih, tablicah in pametnih telefonih (npr. iPad, iPhone idr.). Uporabniki lahko e-knjige pregledujemo v spletnem okolju v uporabniškem vmesniku ebrary, lahko pa jih tudi prenesemo na svojo napravo. Brez časovne omejitve lahko uporabnik na svoje naprave prenese posamezna poglavja, celotne knjige pa si lahko izposodi, to je prenese za omejen čas (do 10 e-knjig za obdobje 14 dni). Na tak način lahko e-knjige uporablja brez dostopa do omrežja internet.  


Prosimo, da pri uporabi polnih besedil člankov in knjig preko oddaljenega dostopa upoštevate pogoje uporabe, ki so enaki pogojem dostopa znotraj prostorov Univerze na Primorskem.

Za ureditev dostopa in tehnična navodila obiščite stran:
https://remote.upr.si.

Uporabniško ime in geslo, ki ga uporabite za oddaljeni dostop sta enaka, kot ga že imate za eduroam na Univerzi na Primorskem, le brez domene (brez 
@student.upr.si  ).
Več o uporabiških imenih za Eduroam http://www.fhs.upr.si/sl/studenti/faq/informacijska-podpora/Eduroam
Če imate težave s prijavo ali povezovanjem pišite na:
podpora@famnit.upr.si.

 

 

Na vrh


Generiral programski paket VIS